En Hij zag dat het goed was

  • Ruim 2 kilo brood
  • Blijft meerdere dagen goed in een (katoenen) broodzak
  • 's Nachts gebakken door de bakkers vanmenno
  • 's Ochtends vroeg warm af te halen bij de bakkerij of  te koop bij De Bakkerswinkels
    in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Zoetermeer
  • Steengemalen meel met kiem
  • Eigen zuurdesemcultuur zonder toegevoegde gist
  • 100% biologisch
 
over

le régal

bewaren

Le régal wordt met de hand gevormd en gebakken in de bakkerij vanmenno. Menno wilde al zijn hele bakkersleven een eigen versie van het befaamde 'Pain Poilâne' maken en met le régal is hem dat gelukt. Het biologische zuurdesembrood (zonder toegevoegde gist!) heeft een geheel eigen receptuur en een bereidingstijd van wel 36 uur. Hierdoor ontstaat een ongeëvenaard karakter met prachtige frisse zuren en een lange houdbaarheid. Het brood wordt volledig afgebakken op de stenen vloer van de oven.

Le régal is een groot zuurdesembrood van ruim 2 kilo waar je een hele week van kunt eten. Als je het koopt, is het met een beetje geluk nog warm van de oven. In een broodzak kun je het makkelijk een paar dagen bewaren. Als je er langer mee doet, kun je beter nadat je het gekocht hebt een stuk invriezen en later in een goed voorverwarmde oven op 160 °C een minuut of 15 ontdooien. Als je het brood na een paar dagen wat droog vindt, piep het dan sowieso even op (± 8 minuten in een oven van 200 °C), of rooster een plak in de broodrooster of pan. 

ingrediënten
  • biologisch steengemalen gebuild tarwemeel (T110 op z'n frans)

  • water

  • onze eigen zuurdesemcultuur (biologische tarwebloem (T65) en water)

  • zeezout

Door de lange bereidingstijd is het glutengehalte van le régal lager dan dat van gewoon brood. Het zou kunnen dat je met een glutensensitiviteit minder of geen last hebt bij het eten van dit brood. Maar let op: als je een glutenallergie hebt (coeliakie) kun je het helaas echt niet eten.

voedingswaarde

per 100 gram

  • energie: 1016 kJ

  • vetten: 1,1 gram

    • waarvan verzadigd: 0,2 gram​

  • koolhydraten: 49,5 gram

    • waarvan suikers: 1,6 gram

  • voedingsvezels: 2,2 gram

  • eiwitten: 7,7 gram

  • zout: 1,0 gram

 
wie is

Menno?

Menno is een bevlogen Franse bakker die zijn brood op traditioneel Franse manier bakt in Nederland. Al zijn broden worden gemaakt van ongecorrigeerd Frans meel, zonder toevoegingen (geen extra gluten en geen zogenaamde broodverbeteraars). Ze bevatten alleen eigen zuurdesem (óf een heel klein beetje gist), water en zeezout. En worden gebakken op de stenen vloer van één van zijn zware ovens.

Klik hier voor het hele verhaal van Menno (de website van de 

bakkerij opent in een nieuw 

venster)

over

bestellen

Als je vóór 12:00 uur 's middags bestelt, kun je jouw régal de volgende ochtend al afhalen bij onze bakkerij in IJsselstein.

Maar let op! Afhalen kan alleen op dinsdag tot en met vrijdag vanaf 09:00 uur.

Je kunt het brood ook kopen bij één van de Bakkerswinkels. Bel even van tevoren om er zeker van te zijn dat er een brood voor je klaarligt of besteld wordt.

 

Klik hier voor onze webshop, waar je le régal kunt bestellen

 
Le régal heeft een prachtige, knapperige korst.